Home   neraboti.com     "Валикомерс" - Информационен портал
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )

Орлин Баев - http://orlin.bravehost.com/
Лични страници - http://orlinbaev.blogspot.com/
Йога нидра 1
Последно обновена на:07.12.2014
 
Хипноза, НЛП, Медитация и Осъзнато сънуване
.
Група - Master Mind - Ефективна Комуникация - водещ Орлин Баев

.
Всяка с ряда, от 19-21ч.,
ул. Коломан 1, комплекс "Славия", под хотел "Шампион", административна сграда на комплекс "Славия", ет.2, кабинет 302
 
 Хипнотични алгоритми на самоувереността

Приложените в текста по-долу хипнотични сесии са фокусирани в разгръщането на автентичната ти самоувереност. Забележи, не толкова или поне не само създаване или изграждане на такава, колкото осъзнаване на вече наличната самоувереност, идваща от дълбините ти!

 
Йога Нидра - Схематично изложение на практиката

Извлечена от тантрите, йога нидра е мощна техника, която ни учи как да релаксираме съзнателно. При нея сънят не се счита за релаксация. Хората имат чувството, че релаксират, като потънат в някой удобен стол с чаша кафе, питие или цигара и наред с това четат вестник или гледат телевизия. Но това съвсем не е удовлетворително за едно научно определение на релаксацията. Всички тези занимания представляват само сетивно развлечение. В действителност истинската релаксация е преживяване, което далеч надхвърля всичко това. При пълната релаксация човек трябва да остане осъзнаващ. Това представлява йога нидра - състояние на динамичен сън. Йога нидра е систематичен метод за предизвикване на пълна физическа, умствена и емоционална релаксация. Терминът йога нидра произлиза от две санскритски думи: йога, която означава единение, или съсредоточено осъзнаване, и нидра, която означава сън. По време на практиката йога нидра изглежда, че човек сякаш спи, но съзнанието му функционира на едно по-дълбоко ниво на осъзнаване. По тази причина йога нидра често е наричана “психичен сън" или дълбока релаксация с вътрешно осъзнаване. В това гранично състояние между съня и будуването се осъществява спонтанна връзка с подсъзнателните и несъзнателните измерения. Състоянието на релаксация при йога нидра се постига чрез обръщане навътре и отдалечаване от външните преживявания. Ако съзнанието може да се отдели от външното осъзнаване и от съня, то се превръща в нещо много мощно и може да се използва по редица начини - например за развиване на паметта, за увеличаване на знанията и творческите способности или за трансформиране природата на човека.
  Първа страница сесии ЙОГА НИДРА  
Страница; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9. 10 следваща >>>
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.
Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
06.08.2014
Йога нидра 91.mp3 yoga nidra 91.rar
/>
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 91: Имам право на почивка (25 мин.)
Релаксация и отпускане в потенциала - мое добро тяло, обичам те; Заливане тялото, органите, жлезите и психичният им еквивалент с любяща, слънчева енергия - сливане на енергията им до творческо единство; Медитативно забавяне на дъха; Повишаване процентите активиран мозъчен и когнитивен капацитет - 10, 20, 30% и повече и повече...; Идентификация с потока на Любовта; Санкалпа (възнамеряване): Имам право на почивка; Медитативен сън, нидра; Синхронизиране на мозъчните полукълба; Съзнателен, тантричен сън; Ангелско присъствие в живота ти; Позволявам си да бъда щастлива, имам право на щастие; Ритъмът на Любовта, преобразуващ всеки страх в спокойна радост; Любовта, носеща здраве; Ти, част от смисъла, от Логоса; Ву вей - бездействие в действието, медитативното присъствие като фон на всяко действие и миг от живота ти; Симфонията на Любовта, импрегнираща всяка клетка на тялото ти; Спокойна почивка, обич и щастие в живота ти.
27.08.2014
Йога нидра 92.mp3 yoga nidra 92.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 92: Ментален конструктор (18 мин.)
Медитативно потъване в спокойствието; Кайваля дишане и телесна релаксация; Хипнотичен език, Милтън модел (НЛП); Наблюдателят - Ти; Преходността на Майа и вечността отвъд нея; Ментален конструктор; Работа с ума - НЛП технологии; Приеми страха от провал, за да бъдеш достоен и за успеха; Полет над двойнствеността - съзерцание; Спокойно доверие в живота ти!

12.11.2014

 

Йога нидра 93.mp3 yoga nidra 93.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 93: Велика обикновеност и обикновено величие (31 мин.)
Дишане, релаксация; Влизане в скришната, молитвена стаичка на сърцето; Извадки от "Завета на цветните лъчи на светлината": духът на силата,виолетовите лъчи; Царството Божие в теб; Да приемеш обикновеността на егото си, за да протече през теб величието на духа ти - смирение; Зарядът на Любовта; Молитва - единство, хваление величието на Бога; "Кой съм аз?"; Смирената сила на слабостта; Себеизява и себезаявяване - протичане на божественото през теб; Спокойна свързаност с Великия Живот, закрила, цялостност; Сърдечна, безмълвна молитва - превръщане на целия ти живот в молитвена разумност; Осъзнаване на собственото безсмъртие - Вечен Живот; Низхождение виделината на божественото, спускане на свръхсъзнанието в подсъзнанието - преобразуване и хармонизиране; Резонанс с Безкрая; Стабилен център - божествената сила, виделината на Любовта в живота ти, във всяко дихание, поглед и стъпка; "Да бъде божията воля в живота ми, да бъде божията любов в живота ми, да бъде божията светлина в живота ми!".
19.11.2014
Йога нидра 94.mp3 yoga nidra 94.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 94: Учителят (27 мин.)
Спускане по ДНК спиралата на съзнанието; Йогийски сън: Нидра; Духовният ти Учител - сливане с енергията му, доверие, закрила, призвание; Планиране на житейските стъпки - преди раждането; Едно различно отношение към преживяното: прошка, благодарност, учене, живот през призмата на духа; Виделина в житейските ти мигове напред. Смел, целеустремен и решителен живот.
26.11.2014
Йога нидра 95.mp3 yoga nidra 95.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 95: Мога да се променя (24 мин.)
Забележка: сесията е подходяща както за хора с избягващо личностово разстройство и социална тревожност (разликата между двете се състои в метакогнитивния дефицит в първото), така и за хора с известни трудности в комуникацията и възпитание, характеризиращо се с дистантна студенина...

Пренос на състояние на релаксация; Автобиографичната памет (детето в теб) като характерова база; Семейната дистантност и студ като предпоставка за поведенчески изкривявания, свързани със социално отбягване (избягващо личностово р-во и социална тревожност) сега; Метафори за избягващия характер и социална маска: скала, преплетени възли, рицарска броня, пашкул; Възнамеряване: Мога да се променя; Скокът на костенурката - дълготърпеливи, постоянни малки стъпки, целенасочена упоритост,мотивирано усилие, водещи към мащабна и висока цел; Търпеливо разбиване на характеровата "скала"; Метакогнитивна самосъзнанателност - Азът наблюдател; Базирано на медитация (майндфулнес) когнитивно реструктуриране, като интернализирана дебъг/ ремонтна програма във вътрешния диалог; Работа с базисните убеждения - интуитивна, фина логика,. благодарност и молитва; Глина в собствените си ръце, творец в собствения си живот. Сам градиш и преизграждаш съдбата си; Залагане на адаптивни характерови, базисни убеждения; Позволяване на нормалните грешки и учене от тях; Вътрешна работа, водеща до социално включено поведение; Ти - уникална част от Живота; Блясъкът на свръхсъзнанието в "мазето" на подсъзнанието; Силен живот!
03.12.2014
Йога нидра 96.mp3 yoga nidra 96.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 96: Закотвяне в спокойствието (19 мин.)
Водещ: Лиляна Герджицова, НЛП практик;
04.12.2014
Йога нидра 97.mp3 yoga nidra 97.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 97: Мотивация извътре (46 мин.)
Волю - неволю; Свободна воля, вътрешна локализация на контрола/ мотивацията; Релаксация; Спомен за транс и пренос на състоянието сега; Ресурсите на генетичната, родословна памет - подсъзнание. Безкраят на духа - свръхсъзнание; Двойна индукция: съзнание и несъзнавано; Придвижване от старото състояние на страхуване в новото състояние на любяща смелост; Метафори, алегории и НЛП пренос на състояние на смелост; Санкалпа (възнамеряване): Живея смело и решително!; Загуба на невротичния свръхконтрол и разкриване самообладанието на духа ти; Милтън модел (Ериксонова хипноза) водене през ключови мъдрости; Смел живот!
05.12.2014
Йога нидра 98.mp3 yoga nidra 98.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 98: Тоналността на мъдростта (32 мин.)
Релаксация; Царството на спокойните сънища, Нидра; Звукът на пространството: ОМ; Цялостно светоусещане - ти като част от Живота; Мисли от Учителя Беинса Дуно, през Милтън модел.
10.12.2014
Йога нидра 99.mp3 yoga nidra 99.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично програмиране 99: Арупа, отвъд формата (55 мин.)
Дишане - 20 мин.: биоенергийно (пълно йогийско), бхастрика, квадратно, кайваля; Възход и падение, раждане и смърт, ЕЕГ линията, върхове и долини; Битие и Небитие, всичко и нищо, вечност и преходност, съществуване и не - съществуване, Нирвана в Самсара и Самсара в Нирвана; Индуциране на средно дълбок или още по-дълбок транс; Свят холограма, лишен от субстанциалност сам по себе си - шунята; Сънуван и реален Живот, Мая и истинност; Събуждане от съня на Мая - целта на живота; Допир с мъдростта в колективното несъзнавано; Няма око, няма ухо, няма нос, няма език, няма сетивност, няма ум, няма тяло - отвъд формата, Себе си; Встъпване в Дървото на Живота, във великия, истинен Живот, отвъд дървото за познаване на доброто и злото, ума; Молитва на благодарност; Отвъд думите, отвъд ума: съзерцание, майндфулнес; Гаятри мантра; Ом; Усмивката на безкрая в живота ти!
15.12.2014
Йога нидра 100.mp3 yoga nidra 100.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 100: Заветът на цветните лъчи на светлината (97 мин.)
Заветът на цветните лъчи на светлината - извадки от Библията, композирани от Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов). Заветът е четен дословно, като единствено в началото, края и по изключение в самия текст присъства уводно, заключително и поддържащо водене от мен. Сесията е направена на ежеседмичната ми група за тревожни разстройства, йога нидра/ хипноза, медитация, личностно израстване и разтваряне за потенциала (Master Mind).
18.12.2014
Йога нидра 101.mp3 yoga nidra 101.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 101: Мултивърс (40 мин.)
Водена бхастрика пранаяма: 30 мин. (изпълнявай единствено ако имаш богата практика в мощни дихателни практики, йога пранаяма или психотелесни психотерапевтични дихателни опити, при отсъствие на психотична симптоматика, гранично, шизоидно, параноидно личностови разстройства. В противен случай, пропусни тази сесия); Тук, там и отвъд, част от организма на мултивърса, на Бога; Доверие в потока на Живота; Доверие в естествените телесни и душевни потребности - съвместяване на противоречието любов - секс, до единство; Бог в теб и Бог в другия - служене; Любящо преобразуване; От трябва, към искам; Сърдечно безмълвие - майндфулнес - любящ смисъл; Проява на Бога в живота ти!
14.01.2015
Йога нидра 102.mp3 yoga nidra 102.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 102: Благослов (32 мин.)
Благослов - към себе си, приятелите, неутралните, враговете; Доверие в житейските неслучайности; Пренос и наслагване състояние на смислено спокойствие, от ситуация в ситуация; Добруване; Хипнотичен, съзнателен (йогийски) сън - естествено препрограмиране; Прерастване на съня в съзерцание/ майндфулнес; Спирала от обич - пълно себедоверие; Отвъд логиката, отвъд двойнствеността; Резонанс с Бога, с Любовта; Потокът на вдъхновено творчество; Прогресия на смисленото вдъхновение напред в живота си!
21.01.2015
Йога нидра 103.mp3 yoga nidra 103.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 103: Йога и Тантра (41 мин.)
Пранаяма: 12 минути, потокът на Живота, Господи, благодаря!; Аз - вечен дух, проявяващ се през временното тяло, духовен ученик във време-пространството; Индукция на транс - хипнотичен сън, нидра; Йога и Тантра, мъжкият и женският принцип и подход; Битка, дисциплина, воински дух - Йога; Любящо приемане, обгръщане, доверие - Тантра; Главният принцип на Тантра - трансформацията; Духовна бременност - тяло от светлина; Дълбоко себедоверие, любяща самоувереност; Процепът между тази и другата мисъл - възцаряване на духа; Духът - умелият продавач на продукта на хармонията; Продажбените умения на духа: парадоксално намерение, двойно отразяващо мотивиране, крак в процепа на вратата на съзнанието ти - промяна на страха в смелост, на тъгата в мъдрост, на гнева в мотивация, на вината в алтруизъм; Ти - ангел на земята; Енергиен стълб от Любов; Метафори на трансформацията; Танц със съпротивите на ума, меко себеприемане, истински позволяващо промяна; Превръщане импулсите на подсъзнанието в захранващи безкрая на духа ти/ свръхсъзнанието; Живите думи на Небесното Слово; Да бъде волята Божия в живота ми!; Между мислите - сега!; Любящ, силен, вдъхновен живот - ти, творецът!
28.01.2015
Йога нидра 104.mp3 yoga nidra 104.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 104: Тесният път (45 мин.)
Пълно йогийско (психотелесно биоенергийно) дишане; Индукция на хипнотичен транс - релаксация и потъване в съзнателния, йогийски сън, нидра; Ритъмът на спокойствието - смирено себеусещане на доверие в Себе си; Любяща прегръдка между духа и душата; Молитва - Отче наш; Боголюбно вдъхновение; Евангелие от Матея - ключови, наситени с дълбок психотерапевтичен заряд и смисъл текстове, представени в Милтън Ериксън модел (НЛП); Навътре, в скришната сърдечна, молитвена стаичка; Външното суетно богатство на Мамона и вътрешното, истинно богатство на Богоприсъствието; Да не съдиш, но да обичаш; Тясната врата и пътека - пътят на благолепието; Аз съм (Со Хам); Да градиш живота си върху здравата основа на Богомъдрието - остави мъртвите да погребват своите мъртви; Разумът на мъдрото ти сърце - наливане новото вино на Себепознанието в новите мехове на сърдечния разум; Архетипно преливане на сънни образи, до съзнателен сън без сънища - съзерцание на и сливане с Бога; Доверие в пулса на безкрая - интуитивно чувствознание, живот от сърце и душа; Когато не разбираш с ума си, знаеш с душата си; Осъзнаване и освобождаване от автоматизирани интроекти (програми, когнитивни схеми, комплекси); Хармонията на растящия в теб дух, посят в чернозема на смиреното ти боголюбие; Прогресия на Божията воля, любов, мъдрост и светлина в живота ти!
30.01.2015
Йога нидра 105.mp3 yoga nidra 105.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 105: Сила на волята (23 мин.)
Поведенческата мантра на силния, дисциплиниран и добър житейски режим; От неволя към съзнателна, добра и любяща воля; Йогически, съзнателен сън - състояние на лечебен транс; Доверие в Бога, в Себе си, в Живота; Метафори за недействието, действието и бездействието в действието; Волево усилие - "апетитът идва с яденето!"; Разтваряне на ума в ритъма на усилието - карма йога, мир в ежедневните дейности; От зоната на комфорт, в зоната на възможностите - да действаш, преди да си напълно готов, здрав риск мениджмънт, поведението на успешните люде; Сила на волята; Воля за смисъл; Волелюбие, любоволие; Баланс, хармония!
18.02.2015
Йога нидра 106.mp3 yoga nidra 106.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 106: Разчупване на лимити (33 мин.)
Водещи: Орлин Баев и Дора Прангаджийска - сесия, част от тридневния уъркшоп "Разчупване на лимити", хотел "Алегра", Велинград; Релаксация; Принадлежност към Любовта на Бога; Ти и другите - приемане на собствената промяна, с топлина и грижа; Кой съм аз? - сиракът, мечтателят, невинният, скитникът, мъченикът, търговецът, воинът, лидерът, вълшебникът, мъдрецът, партньорът, специалният, малоценният, неуспяващият, лечителят, дете, старица, мъж, жена... - отвъд, в божествеността, в дома; Ти като мъничко детенце - прегръдка и приемане; Зрелостта в теб като помощник и трансформатор на травмите в паметовите ти следи; Цялостна личност - в творческата свобода, отвъд излишните лимити; Стабилната самоувереност, идваща от божествената същност; Някои мисли на Учителя Беинса Дуно, компилирани в хипнотично - медитативно водене; Истинната сила на смирената слабост - потокът на Бога; Благодарност към хората, чувстващите същества, към Живота ти; Живот от сърце!
25.02.2015
Йога нидра 107.mp3 yoga nidra 107.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 107: Евангелие от Матея (36 мин.)
Индуциране на хипнотичен, медитативен транс; Мъдри слова от евангелие от Матея, водени през Милтън Ериксън модел, в психотерапевтична посока;
 
Йога нидра 108.mp3 yoga nidra 108.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 108: Песента на Бога/ Бхагавад Гита (40 мин.)
Пълно йогийско (биоенергийно) дишане и Бхастрика пранаяма - общо 7 мин.; Релаксация и индукция на хипнотичен/ медитативен транс; Въпросът коан "Кой съм Аз?"; Отвъд логиката, отвъд ума, в безкрая на свръхсъзнанието, на сърдечния Разум; Ключови строфи от 18-тте глави на Бхагавад Гита, водени през Милтън Ериксън модел; Живот от Бога и за Бога в ежедневния ти живот!
     

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
 
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори 
За контакти, забележки и въпроси по сайта -
Валентин Василе Tel.: 02 / 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com
 
www.neraboti.com - Валентин Василе - Tel.: 02 868 71 78 - GSM.: 0898 40 65 57 - Mail: vassilev55@gmail.com