Home   neraboti.com     "Вали Комерс" - Информационен портал
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )
Последно обновена на: 04.12.2013
  Шеста страница сесии ЙОГА НИДРА  
<<< предишна Страница; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9. 10 следваща >>>

Тук се намерат сесии от 41 до 50
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.
Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
26.09.2012
Йога нидра 41.mp3 yoga nidra 41.rar
 Йога нидра 41: Невинност 1 (38 мин.)
Релаксация; Зрителят на житейския театър и играта на персоната; Свързване на съзнание и подсъзнание - потъване във фонтан от свежест; Съзнателен сън; Променяйки себе си, променяш и света около себе си; От вина към невинност; Ти като дете - човек, който те обича и програмира в теб невинност; Пренаписване на емоционалната памет до невинност - от детството до настоящето; Асоцииране с вината - десензитизирането и с осъзнаване, прошка, смях; Вместо вина - божествена съвест, прошка, здрав разум и здрави действия; Тихият шепот на сърцето като коректив; Асоцииране на божествената невинност на вътрешния герой с житейската персона; Прегръдка на цялата планета с невинна обич; Пренасяне на невинността в живота
03.10.2012
Йога нидра 42.mp3 yoga nidra 42.rar
 Йога нидра 42: Невинност 2 (72 мин.)
Дишане: пълно йогийстко, свободно, бхастрика, капалабхати (огнено), свързване с майчиния и бащин комплекси, с анима и анимус, сибирско шаманско гърлено дишане, освобождаващ вик, коремно дишане - заземяване и отпускане. Общо дишане - 44 мин.
Моля, нека дихателните практики бъдат изпълнявани само при богата опитност с пранаяма и кундалини йога. В противен случай, е силно желателно записът да бъде слушан след 44-тата минута;
Релаксация - натежаване, потъване и чувство за изчезване на тялото - пратяхара (оттегляне на сетивата и фокус навътре); Йогически сън - проникване в съня със запазено и разширяващо се съзнание - нидра; В утробата на мама - пулсацията на космическото сърце, пълно доверие и прегръдка; Визуално сливане - сфери на вина и невинност, трансформация на вината в невинност; Заливане на чувството за вина с чувство за невинност; Възнамеряване (санкалпа): Аз съм невинен!; Извор от любяща невинност; Вливане на невинността в живота
10.10.2012
Йога нидра 43.mp3 yoga nidra 43.rar
 Йога нидра 43: Невинност 3 - прошка (47 мин.)
Ти - йогин (йогиня) в сибирската тундра. Затопляне с вътрешната енергия (практиката тумо). Сфера от любяща топлина; Капчица вода - моноидеистично фокусиране във водата, релаксация и потъване в съня; Спирала - стълба към подсъзнанието; Отвъд ума - слънцето на духа, дзен; Регресия; Поглед отвисоко на живота си от раждането до настоящето - прошка, благодарност, извличане опита на духа и от доброто и от трудностите; Пълносъзнателност (дзен, mindfulness)
17.10.2012
Йога нидра 44.mp3 yoga nidra 44.rar
 Йога нидра 44: Делфин (28 мин.)
Релаксация - разтваряне в океана от обич; Делфин в космоса - сливане с любовта; Отвъд познатото, в непознаваемото; Ти - безпределна същност, която не се е раждала и не може да умре; Да бъде царството божие на земята; Спускане на божествената любов до земната и сублимиране на човешката до божествената; Делфин, който сънува, че е човек или човек, който сънува, че е делфин; Зов за любов, зов за единство и цялостност; Молитва; Ти - благодетел на мира сегa
28.11.2012
Йога нидра 45.mp3 yoga nidra 45.rar
 Йога нидра 45: Memento moriendum esse (40 мин.)
Процепът след издишване и преди вдишване; Процепът след вдишване и преди издишване; Релаксация - етерен балсам от спокойна ведрост; Възнамеряване (санкалпа): Искам да придобия божествена, цялостна визия за смъртта!; Господи, моля те води ме в пътя на Любовта, Мъдростта и Истината на душата ми! Амин; Сфери на: Смъртта, Любовта, Аз, Съня, Вечността... - сливане - създаване, извличане и преливане на нов смисъл и разбиране за смъртта; Въплътяването като смърт (затвор) за душата и смъртта на тялото като раждане (освобождение) за душата; Полет в несъзнаваното - архетипът на вътрешния водач; Живот като по струна - силен, смел, любящ, хармоничен.
05.12.2012
Йога нидра 46.mp3 yoga nidra 46.rar
 Йога нидра 46: Самоувереност 3 (44 мин.)
Тантра на смеха; Биоенергийно дишане; Релаксация; Ериксонова хипнотерапия (Милтън НЛП модел), фокусирана в самоувереност; НЛП пренос на състоянието на самоувереност от ситуация в ситуация, до ежедневието; Самоувереността като постоянен фон на красотата в живота ти!
12.12.2012
Йога нидра 47.mp3 yoga nidra 47.rar
 Йога нидра 47: Мир (44 мин.)
Дишане; Смирение; Поглед на дете; Благославяне на майката земя; Мир; Повдигане на мозъчната честота до 40 и повече херца - състрадание; Ти - част от божественото.
19.12.2012
Йога нидра 48.mp3 yoga nidra 48.rar
 Йога нидра 48: Божествена Любов (39 мин.)
Слизане на Любовта до най-малките неща; Ароматът, вкусът, симфонията, светлината и допира на Любовта; Силата на Любовта, топлината на Любовта, светлината на Любовта; Сливане на Любов и сексуалност; Любов човешка и Любов Божествена; Стремежът на човешката душа да обича като Бога, като слънцето. Любов без външен стимул; Мисли от Учителя Беинса Дуно за любовта, комбинирани с Милтън модел водене (НЛП); Съзерцание, наситено с тишината на Любовта.
09.01.2013
Йога нидра 49.mp3 yoga nidra 49.rar
 Йога нидра 49: Силата на радостта (39 мин.)
Радостта на душата; Релаксация - снопче весела светлина; Стон на блаженство. Тяло от усмивка; Засмян зрител - заливане с радост и весело препрограмиране на страховете; Ти - монах съзерцател. Силата на смирението, силата на слабостта; Ти - Буда; Камбаните на радостта; Бездействие в действието и действие в бездействието - съзерцание в ежедневието; Магическата пръчица на свободната любяща воля.
23.01.2013
Йога нидра 50.mp3 yoga nidra 50.rar
 Йога нидра 50: Квантова природа (29 мин.)
Двойна индукция - въвеждане в транс; Доверие в силата на слънцето отвътре - ти; Квантовата природа на душата - резонанс с Живота; Безкраят отвътре - най-добрият ти приятел; Заспиване в съня и още по-навътре, сънуване в сънуването; Сънно смесване, преливане и сливане на образни архетипи; Залагане на програма в подсъзнанието - радостна смелост; Възнамеряване и пренасяне случването на радостта в живота.

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com:
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
.
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори