Home   neraboti.com     "Вали Комерс" - Информационен портал
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )
Последно обновена на: 04.12.2013
  Пета страница сесии ЙОГА НИДРА  
<<< предишна Страница; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9. 10 следваща >>>

Тук се намерат сесии от 51 до 60
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.

Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
06.02.2013
Йога нидра 51.mp3 yoga nidra 51.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 51: Придвижване и промяна (32 мин.)
Релаксация и оптимизиране на телесните системи; Молитва от сърце; Възнамеряване (санкалпа): "Искам да променя ненужното и болното в мен и да го преобразувам до здраво, хармонично и резониращо с Бога!"; Придвижване, психична и поведенческа промяна. Аналогия с преместване в нов дом; Един различен поглед - трудностите като възможности; Дръпване перденцата на менталните илюзии и позволяване слънцето на Духа да проникне в психо-емоционалния дом; Благодарствена молитва; Доверие в изначалната вътрешна природа; Осъществяване на желаните промени в живота с лекота.
13.02.2013
Йога нидра 52.mp3 yoga nidra 52.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 52: Богатство (34 мин.)
Стълба към съня; Веществото на съня; Възнамеряване (санкалпа) на богато мислене; Богати мисли с Милтън модел водене (НЛП); Единство на богатството на всички нива от процеса, наречен човек; Молитва; Композитор на симфонията на живота си.
20.02.2013
Йога нидра 53.mp3 yoga nidra 53.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 53: Потокът на Живота (52 мин.)
Пранаяма (20 мин.); Релаксация; Работа по неутрализирането на базисните характерови травми; Сливане с Бога; Потокът на живота; Свещено пространство; Молитва.
27.02.2013
Йога нидра 54.mp3 yoga nidra 54.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 54: Покълване семето на безкрая (35 мин.)
Весела релаксация - веществата на щастието; Създаване на свещено пространство; Покълване семенцето на безкрая; Ти - благославящ свещеник в света; Илюзията на разделението - сливане, единство, йога; Съзерцание в ежедневието.
20.03.2013
Йога нидра 55.mp3 yoga nidra 55.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 55: Полет в страхотната смелост (34 мин.)
Мигновена релаксация; Спиране на ума - музиката на сърцето, вибрацията на Бога; Сънни образи, архетипи и пластичното им преливане; Размиване на времепространството; Скок с бънджи или парашут - аналогия с вътрепсихичния "скок" в страха, трансформиращо го до радостна и смела мотивация; Доверие в Себе си - прекрачване границата на страха - осмеляване; Смирение - отваряне за потока на Духа на Живота; Призоваване на Хипнос; Метаморфоза във вътрешната природа - създаване на смели неврални пътечки и биохимия. Адреналинът тласка освобождаването на допамин, норадреналин, серотонин и ендорфини; Отпускане и сливане с Бога - ти като божественост; Полет в любовта, в прошката, във вярата; Обич към трудностите; Между мислите. Сливане с душата си - йога. Пренос на медитативното присъствие в делничния живот.
27.03.2013
Йога нидра 56.mp3 yoga nidra 56.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 56: Оматикая (44 мин.)
Двойно водене (Орлин Баев и Кирил Миланов): едновременно разнопосочно, объркващо и целящо спиране на ума; едновременно взаимодопълващо, синтезиращо менталните усилия и водещо до надхвърляне на ума - съзерцание; Двойно последователно водене, фокусирано в двойна индукция на хипнотичен транс - преливане между съзнание и подсъзнание, конкретика и абстракция, ляво и дясно хемисферно процесиране на информацията; Пътешествието на Линда - пътят на вътрепсихичния герой в нас. Пътешествие в лодката на тялото, в джунглата на ума, по реката на живота, водеща към океана на Дома, Безкрая, цялостната личност... ; Паралелен времеви поток - майчината утроба, минал живот, състоянието бардо; Отвъд времето, отвъд ума; Вътрешното дете - прегръдка и лекуване на характерови травми; Циркулация на силата - светлинно тяло, отмиване на болката; Дзен коани и мъдрости; Изтичане песъчинките на конфликтите през пръстите на мъдрия опит - трансформация; Въплътяване на оцялостения, преживяван от позицията на Духа (Self) живот в ежедневието.
03.04.2013
Йога нидра 57.mp3 yoga nidra 57.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 57: Ваджра, диамантът на духа (30 мин.)
Двойна индукция на транс и водене на хипноза (Орлин Баев и Кирил Миланов); Пътешествието на древния японски монах Чо Ку Рей; Спускане още по-навътре в несъзнаваното, сън в съня; Два начина на виждане на живота; Сливане на вода и огън, съзнание и сила, душа и дух; Раждане изново като същество от светлина; Любовта и прошката като единствената реална защита; Прошка на приятелите, прошка на неутралните нам личности, прошка на враговете.

10.04.2013

 

Йога нидра 58.mp3 yoga nidra 58.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 58: Странник между звездите (37 мин.)
Двойна индукция на транс и водене: Орлин Баев и Кирил Миланов; Усмихнати телесни клетки :) ; Тантра на съня - транс; Синестезия; Вълшебникът, творец на свободния избор във всеки един миг; Вълшебникът, целител на душата и тялото ти; Пратяхара, оттегляне на сетивата навътре в съзнателен сън; Странник между звездите; Залагане програма за добруване, хармония и сила.

17.04.2013

 

Йога нидра 59.mp3 yoga nidra 59.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 59: Гарата на живота (46 мин.)
Дишане и релаксация; Връзка с генетичната памет - благодарност и прошка; Чакалнята на гарата - живот, в очакване на влака на непреходността; Двойно водене - объркване, претоварване и блокиране на ума; Транс; Работа с паметовите следи; Лично и колективно несъзнавано - чистене; Поглед от позицията на свободнотго присъствие над ума; Връзка с рождената мисия; Християнско смирение!
24.04.2013
Йога нидра 60.mp3 yoga nidra 60.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 60: Метаморфоза (30 мин.)
Освобождаващо весело дишане; Киай - викът на мотивацията за живот; Индукция на хипнотичен транс; Двойно взаимодопълващо се водене: Орлин Баев и Кирил Миланов; Психично програмиране: метаморфоза на гъсеницата на страха до пеперудата на радостната смелост; Освобождаване на "буркана" на ума от страха; Милтън модел водене (Ериксонова хипноза); Израстване страховете на вътрешното ти дете до хармония; Дзен; Кайваля - дишането на блаженството; Смел живот.

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com:
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
.
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори