Home   neraboti.com     "Вали Комерс" - Информационен портал
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )
Последно обновена на: 04.12.2013
  Четвърта страница сесии ЙОГА НИДРА  
<<< предишна Страница; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9. 10 следваща >>>

Тук се намерат сесии от 61 до 70
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.

Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
08.05.2013
Йога нидра 61.mp3 yoga nidra 61.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 61: Самоувереност 4 - Възнамеряване (33 мин.)
Йогин, съзерцаващ реката си от мисли непривързано; Възнамеряване (санкалпа): Смелост; Mindfulness базирано реструктуриране на вътрешния диалог; Трансформираща молитва; Посяване семената на адаптивни самоуверени убеждения в психичната градина; Свръхсъзнание - ти като душа в небесното училище; Осветяване на "долната земя" на подсъзнанието с виделината на свръхсъзнанието; Хипнотични и НЛП техники за самоувереност: пренаписване на личната история чрез промяна в емоционалното възприятие към спомените, свалане на самоуверен модел, пренос на обич и доверие от обичащ ни безусловно човек, на когото вярваме, прегръдка и залагане на самоувереност във вътрешното ни дете, промяна на тембъра, интонацията и темпоритмиката на "гласа" на вътрешния ни диалог в самоуверено-решителен; Рев на тигър; Отвъд "проходилката" на техниките за самоувереност; Пренос на самоувереност от състояние в състояние, до ежедневния силен, смел и щастлив живот.
15.05.2013
Йога нидра 62.mp3 yoga nidra 62.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 62: Живот Между Животите (44 мин.)
Двойно интуитивно и взаимодопълващо се водене: Орлин Баев и Петър Петров; Релаксация визуализация на енергия, цветове и успокояване на ума; Полет над себе си; Прегръдка на майката земя; Живот между животите (бардо, т.н. отвъден свят); Духовен водач; Призвание, рождена мисия; Предмет на силата; Сродни души в родния дом; Висшите нива на финия свят- арупа; Отвъд огледалния свят, отвъд ума; Въплътяване сливането с безкрая в ежедневието - медитативно светло интуиране в делника.
22.05.2013
Йога нидра 63.mp3 yoga nidra 63.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 63: Логос (28 мин.)
Релаксиращо смешно дишане; Потъване в хипнотичен транс; Пътешествие на съзнанието - погледът на кученце, на котенце, на дете; Сънни образи, метафори, архетипи; Сливане и разпръскване на съзнанието през хилядите листенца на дървото на живота; Логос - смисъл, Логотерапия; Инвокация и снизхождение на Духа; Полет в света на Логоса - ти като енергийна същност; Емпатийна обич към всички чувстващи същества; Възнамеряване: да бъде Волята Божия в живота ми!

29.05.2013

Йога нидра 64.mp3 yoga nidra 64.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 64: Вродено достойнство (28 мин.)
Свободно дишане; Влизане в транс и сънни образи; Съзерцание и творческо присъствие; Генетична памет - вродено достойнство и самоувереност; Единство, Самадхи; Наблюдател, наблюдавано, наблюдение - Едно; Пълносъзнателно спокойно присъствие (дзен, дхияна) и в най-малките ежедневности.

05.06.2013

Йога нидра 65.mp3 yoga nidra 65.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 65: Транс-формация (24 мин.)
Релаксация; Хипнотичен транс; Разширяване кръга на съзнанието - свръхсъзнание и подсъзнание; Ангелски свят; Духовна присадка - присаждане безкрая на свръхсъзнанието върху "подложката" на подсъзнанието; Да си, да бъдеш - сега; Swish pattern; Тантра: транс-формация; Молитва; Възнамеряване: Обичам се; Благодарност в ежедневието.
17.07.2013
Йога нидра 66.mp3 yoga nidra 66.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 66: Ти, Човекът (34 мин.)
Усмихната благодарствена релаксация; Твоето място на силата; Биоенергийно дишане; Вътрешната ти лечителка; Вътрешният ти мъдрец; Ти, единственият човек на планетата - автентичност; Твоят ежедневен живот като магично пространство на силата.

24.07.2013

 

Йога нидра 67.mp3 yoga nidra 67.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 67: Излекувай ревността си (25 мин.)
Релаксация и въвеждане в алфа и тета мозъчни вълни - творчески хипнотичен транс; Визуализация на светлина, фасилитираща образните представи; Двойно взаимодопълващо се, интуитивно водене през Милтън модел (НЛП): Орлин Баев и Кирил Миланов; Алегория за ревността - маймуна в джунглата; Законите на джунглата; Страхът от изоставяне, отхвърляне и несправедливо предателство зад бясната ревност; Горивото и огънят на ревността; Божествена прегръдка; Лекуване на вътрешното дете; Визуална и кинестетична дисоциация и swish pattern (НЛП); Избор; Благодарна радост за човешката форма, преобразуваща ревността до божествена, спокойна самоувереност.
31.07.2013
Йога нидра 68.mp3 yoga nidra 68.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 68: Самоуверен успех (35 мин.)
Индукция на транс; Двойно паралелно и взаимодопълващо се последователно водене: Орлин Баев и Андрей Ганев; Самоуверен успех - хипнотичен Милтън модел (Ериксонова хипноза, НЛП); Твоята спокойна картина на увереността; Съюзник на силата; Отвъд времето - съюзникът в самоувереното състояние на съзнанието ти сега, в нормалните житейски грешки и успехи; Пренос на самоувереност; Трудностите като храна за силната ти самоувереност; Да погъделичкаш егото си - радостно смирение, освобождаващо пътя на самоувереноста ти; Хипнотичен съзнателен сън, естествено залагащ самоуверена мощ; Генетична памет, лично и колективно подсъзнание и свръхсъзнание - Едно; Синестезия на успешната самоувереност; Утилизиране на съпротиви; Двойни вмъкнати послания: съзнание - подсъзнание; Метафори за енергията на успешната сигурност; Яхване дракона на подсъзнанието - полет в самоуверената сила; Кехлибарена огърлица - паметовите следи на самоуверения успех; Емоционалната интелигентност на самоуверения успех - израстване отношението на вътрешното дете; Магично огледало, портал към самоувереността; Въплътяване (embodiment) на самоувереността. Преживяването и през дишането, погледа, усещанията, през паметта на клетките, емоциите и чувствата; Живот като по струна - самоуверена решителност; Тялото като съюзник на самоувереността ти; Благодарна самоувереност в живота ти!

25.09.2013

Йога нидра 69.mp3 yoga nidra 69.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 69: Картинната галерия на живота (50 мин.)
Въображаемо разглеждане на картинната галерия на Рьорих. Картините на художника като метафори на различни житейски събития. Прозрението ,че живот без катаклизми и придружаващите ги страхова е безсмислен. Утвърждаване на чувство за радостно очакване на наближаващи заплашителни събития-това са изпитания и предизвикателства , а не нещастия. Поднасяне на идеята че човешката психика има мощни резерви, които се задействат в тежки ситуации.В картините на художника те са изобразени символично като древни спящи герои готови да се събудят при необходимост.Чувство за доверие в себе си и във вътрешния ни закрилник.
02.10.2013
Йога нидра 70.mp3 yoga nidra 70.rar
 Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране 70: Флуидът на радостта (30 мин.)
Отпускане; Процепът между два свята; Потокът на радостна релаксация; Монахът в теб - да наклониш глава към сърцето си; Центърът на Божествено съзнание като опора в живота ти; Коридорът с безброй врати - избори, във всяко сега; Паралелни пространства; Среща с архетипа на мъдростта; Обич към житейските трудности; Спокойно усещане за центрирано доверие в Себе си в живота ти.

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com:
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
.
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори