Home   neraboti.com     "Вали Комерс" - Информационен портал
Излекувай душата си!
Орлин Баев - Хипноза и Невро Лингвистично Програмиране

Рак на белия дроб - уроци, изводи, излекуване и дългосрочно оцеляване

Когнитивно поведенческа психотерапия

Библиотерапия

Добрият психотерапевт

Йога нидра и използването на биологична обратна връзка ( Биофийдбек )
Последно обновена на: 04.12.2011
  Девета страница сесии ЙОГА НИДРА  
<<< предишна Страница; 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9. 10 следваща >>>

Тук се намерат сесии от 11 до 20
 Йога на съня (хипнотични сесии). Правени са спонтанно, интуитивно и на мига, според темата и нуждите на присъстващите в залата. В сесиите са вложени похвати от хипнотерапията, невро лингвистичното програмиране, медитативните и съзерцателни школи от изтока, както и опита и самата личност на водещия. Могат да бъдат добро помощно средство в пътя на личностовото развитие и самопознание, както и чудесно допълнение при терапията на тревожни р-ва, водена от психотерапевт. Слушат се удобно легнал или седнал, в състояние на релаксация, хипнотичен и медитативен транс. Редовната практика на йога на съня води до съзнателно привеждане на мозъчните вълни до алфа, тета и делта, при фокусирана будна съзнателност, което позволява дълбинна работа по препрограмиране на паметови следи, целеполагане, трансформация на тревожност в мотивирана смелост, развиване на вибрантна жизнеутвърждаваща радост и спокойствие и качествено цялостно разширяване на себепознанието.
Ползването им по време на шофиране, работа с машини, както и от хора с психотична симпоматика е забранено.

Дата Сесия Архив за изтегляне Кратко описание на сесия
24.08.2011
Йога нидра 11.mp3 yoga nidra 11.rar 
Йога нидра 11; Самоувереност 1 - Рев на тигър (48 мин.):
Магична гора; Рев на тигър; Предизвикване, шега и трансформация на страховете и трудностите; Монах -тибетски, християнски; Човек, който те обича безусловно; Сваляне на модели; Танцът на вдъхновението; Нулева скорост - ресурсни състояния и преносът им тук и сега; Животът като чудо; Възторг; Самоуверен творец на живота си; Обич към трудностите; Ресвързване с безкрая; Вярвам си; Обичам се.
31.08.2011
Йога нидра 12.mp3 yoga nidra 12.rar
Йога нидра 12; Самоувереност 2 - Океан от блаженство(48 мин.):
Вкореняване - генетична памет; Ваджра - диамантът на самоувереността; Рефрейминг; Препрограмиране на емоционалната памет в любяща сигурност; В утробата на Вселената, Океан от Блаженство; Отвъд - призвание, смисъл; Алхимик - превръщане оловото на страха в златото на щастливата самоувереност; Въплътяване на диамантената самоувереност в ежедневния живот. Възнамеряване (санкалпа).
14.09.2011
Йога нидра 13.mp3 yoga nidra 13.rar
Йога нидра 13 - Молитва (56 мин.)
Релаксация; Благодарност; Молитва при панически атаки; Молитва при здравна тревожност; Молитва при хипохондрия и окр; Молитва на Св. Франциск Асизки; Псалом 91; Псалом 23; Господнята молитва; Импровизирана сърдечна молитва; Умната молитва; Скришната стаичка - среща с Мъдростта; Да бъде Волята Божия в живота ми;
29.09.2011
Йога нидра 14.mp3 yoga nidra 14.rar
Йога нидра 14 - Свещена сексуалност, Тантра (57 мин.)
Сибирско шаманско дишане, 13 мин.; релаксация; свободна самостойност, изворът на щастието; любов и сексуалност - сливане; реката на любовта; сексуална трансформация, имплозия на оргазма и оргазмено плато; недуално единство; трите степени на сексуалността
05.10.2011
Йога нидра 15.mp3 yoga nidra 15.rar
Йога нидра 15 - Свобода - трансформация на зависимости (56 мин.):
Релаксация; Дишане и жизнена сила; Съзерцание - творческа воля за смисъл; Вредни навици - поведенческо кондициониране и НЛП пренос; Осъзнаване на лъжата - разграничаване (вивека); Драконът на страстта; Страхът зад страстта - приемаща обич, извличане на силата от страстта; Сприятеляване с дракона на страстта - яхване и полет в свръхсъзнанието, трансформация на страстта в обич; Мотивиране с двойнствено несъответствие; Благодарност, обич и благославяне на майката земя; Възнамеряване на свобода!
19.10.2011
Йога нидра 16.mp3 yoga nidra 16.rar
Йога нидра 16 - Трансформация на зависимости - помощта на Небето (46 мин.):
Релаксация-тежест, променено пространствено възприятие; Паралелни възможности; Страстите на подсъзнанието - метафори; Зависимости от вредни навици и "удряне на камък" при опитите за справяне; Шаманът в теб - животно на силата, призоваване на предците; Елементалите на природното царство; Ангел хранител - висше АЗ; Молитва за помощ при преодоляването на зависимостите; Благодарност и благословия;
26.10.2011
Йога нидра 17.mp3 yoga nidra 17.rar
Йога нидра 17: Щастие (49 мин.):
Дишане на любов, релаксация; Прошка; Роден Дом - както на Небето, така и на земята; Раждане, смърт, раждане - Самсара; Щастие и смисъл; Съчувствие към всяко чувстващо същество; Изворът на щастието - отвъд илюзиите на реката на забравата; Смирена обикновеност - любящ щастлив смисъл.
02.11.2011
Йога нидра 18.mp3 yoga nidra 18.rar
Йога нидра 18: Интуиция (57 мин.):
Релаксация - същество от светлина; Интуиция: когнитивна, афективна, телесна; Изкривявания на интуицията и чистене; Архетипи на интуицията: Ангел, Вътрешното дете, Животно на силата; Метафори за преживяване нивата на интуицията: Горна земя (свръхсъзнание), Средна земя (съзнание), Долна земя (подсъзнание) - оцялостяване; Изворът на Живота: живата вода на Любовта; Интуиция в ежедневието.
23.11.2011
Йога нидра 19.mp3 yoga nidra 19.rar
Йога нидра 19: Релаксация (59 мин.):
Бхастрика дишане; Дълбока релаксация; Кожно и костно дишане; Непривързаност; Игра с ума, метафори; Медитация и съзерцание.
04.12.2011
Йога нидра 20.mp3 yoga nidra 20.rar
Йога нидра 20: Любов (51 мин.)
Свободно дишане и релаксация; Животинска любов; Човешка любов; Божествена Любов; Молитва; Изворът на Любовта; Разтваряне на страха и трансформирането му в любов; Възнамеряване (санкалпа): тази вечер ще сънувам осъзнато; Съзерцание - смирено милосърдие; Здраво тяло; Въплътяване на Любовта в ежедневния живот.

Статии, книги и препратки на тема - познание и духовно развитие
Програми за слушане на MP3 аудио файлова за Wondows XP - само ако имате проблеми със слушането на сесиите
MS Windows Media Player 10 - download - за предпочитане, инсталира се много лесно и работи добре
MS Windows Media Player 11 - download - /проверява за валидност на Windows XP/
WINAMP Media Player 5.621 - download -   инсталация, настройки и работа с програмата    /тук за най-новата версия/
VideoLAN - линк към сайта
Други полезни програми от www.neraboti.com:
WinRAR  - download - програма за архивиране и разархивирае на файлове инсталация и инструкции за работа
Audio Recorder Deluxe v2.2 - download
Free Audio Recorder - download
Skype V3.8.rar - старата верси на скайпе на Български език.
.
www.neraboti.com - Сервиз за компютри, лаптоп, ноутбук, нетбук, LCD/CRT монитори